wtorek, 30 października 2012

Przepis, zupa z pomidorów z czosnkiem, prowansalska

fot. JonathanCohen / Foter / CC BY-NC

Przepis. Zupa z pomidorów z czosnkiem, prowansalska:


Składniki:

1 litr wody z warzywną kostką rosołową
Główka czosnku
5 pomidorów (lub puszka pomidorów)
Łyżka masła
Pół cytryny
Pół łyżeczki pieprzu cayenne (lub ostrej papryki)
Pół łyżeczki pieprzu (kolorowego, białego lub czarnego)
Szczypta cukru

Przygotowanie:

Zagotować wodę z kostką rosołową.
Posiekać czosnek i pomidory.
Rozgrzać masło na patelni, dodać posiekany czosnek i pomidory. Dusić około 10 minut.
Pomidory z czosnkiem wlać do rosołu, dodać cytrynę, pieprz cayenne, pieprz kolorowy, cukier.
Gotować 10 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz